MediaWatch

Politiken forsvarer Wikileaks

Wikileaks deler vandene i den danske mediebranche, der både kalder sitet 'informationsterror' og 'et forsvar for informationsfrihed'

Sitets Wikileaks ageren og rolle er et emne, der splitter de danske mediehuse i to lejre.

I dag har Politiken lagt alle tilgængelige Wikileaks-dokumenter ud på sin hjemmeside, og på forsiden skriver chefredaktør Tøger Seidenfaden, at det sker i solidaritet med WikiLeaks og i forsvar for den globale informationsfrihed, skriver Jyllands-Posten.

“Fortsætter presset, må vi finde på andre og mere vidtgående modskridt. Forhåbentlig bliver vi mange om opgaven,” skriver Tøger Seidenfaden.

Også Information og Ekstra Bladet har forsvaret Wikileaks.

Nyt begreb: Informationsterror
I Berlingske Media ser man anderledes på sagen. I Lisbeth Knudsens klumme skriver koncernchefen for Berlingske Media, at medierne må diskutere informationsterror som en reel trussel i vores samfund.

Hun finder dokumenterne fra Wikileaks “dybt skadeligt for det nødvendige diplomati og de internationale kontakter, uden hvilke vi ville øge risikoen for krig og konflikter i verden ganske betydeligt”.

Berlingske Tidende har i en leder også advaret, at offentliggørelsen kan få “sikkerhedspolitiske konsekvenser”.

Politiken laver mediestunt
Jyllands-Posten har allerede for nogle dage siden i en leder markeret, at sympatien med Wikileaks og grundlægger Julian Assange kan ligge på et meget lille sted.

Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen kalder i dag Politikens aktion for “et stunt”.

Han uddyber, at mange af oplysningerne fra Wikileaks både er vigtige og interessante.

“Derfor har vi også dækket mange af dokumenterne omfattende. Men der er mange problemer omkring offentliggørelsen, og de problemer vil vi ikke gøre os til en del af eller tage ansvaret for," siger Jørn Mikkelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs