MediaWatch

K-Forum får overskud på over to mio. kr.

Kommunikationsforums årsregnskab for 2009 er ikke finanskriseramt, men har udsigt til et gedigent overskud på cirka 2,4 mio. kr.

Når regnskabet for 2009 er gjort op, regner direktør for K-Forum, Timme Bisgaard Munk, med, at selskabet giver et overskud på cirka 2,4 mio. kr. ud af en samlet omsætning på 6,9 mio. kr. Det er på niveau med 2008, skriver Berlingske Tidende.

Årsagen til K-Forums succes skal findes i, at det dels er billigt at distribuere indhold som netmedie, dels at læserne er medskabere af sitets indhold, der er en blanding af socialt netværk og redaktionelt indhold, mener direktøren.

"De (læserne, red.) kan bidrage med artikler, skrive blogindlæg og så videre. Den journalistiske wikipediamodel betyder, at man kan lave et medie meget billigere," siger Timme Bisgaard Munk til Berlingske Tidende.

Læserbidragene betyder, at K-Forum klare sig med kun to fastansatte redaktionelle medarbejdere.

K-Forum tjener penge på bannerannoncer, jobannoncer, kursusaktiviteter og salg af indhold. Siden 2005 har K-Forum haft en årlig overskudsgrad på mere end 25 procent.

Kommunikationsforum blev skabt i 1999. Det udspringer af kommunikationsbureauet Advice A/S. I dag er det et selvstændigt aktieselskab.

I august måned havde sitet 44.622 brugere ifølge tal fra FDIM (Foreningen af Interaktive Medier).

- TBH
 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Bornholms Tidende er sendt ud i spare- og fyringsrunde, DR's dramachef blev afskediget, og Louds nye programdirektør varslede store forandringer for den unge radio. Få overblikket over en travl uge i den danske mediebranche.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs