MediaWatch

Internetradio spås chancer

DR-radio svigter klassisk public service, og det hul kan muligvis udfyldes af ny internetradio, hævder politiker og medieforsker.

DR-radio svigter klassisk public service, og det hul kan muligvis udfyldes af ny internetradio, hævder politiker og medieforsker.

Den 1. maj lanceres 'Den2radio.dk', der er en ny internetbaseret radio, som vil udgøre et alternativ til især P1. Flere ansatte er tidligere medarbejdere fra DR, som f.eks. Georg Metz.

Den2Radio drives af en gruppe mennesker, der er bekymrede og vrede over den udvikling, der finder sted på det kulturelle område i Danmark. Idealet er den klassiske idé om public service, og dens produkter skal derfor være præget af alsidighed, relevans, troværdighed og kvalitet, lyder det fra Den2Radio.

Radioen skal produceres af KommunikationsCenteret i København, der ejes af KommunikationsGruppen Centeret producerer radioudsendelser typisk om samfundsrelaterede emner, EU-stof og lokale- og internationale nyheder. En række af radioerne, der serviceres af centeret, er medlem af FAEM, Foreningen af Arbejderbevægelsens Elektroniske Medievirksomheder.

Fra husets studier sendes blandt andet Gentofte Lokal Radio, FM 105,4 - Radio Storkøbenhavn, FM 92,9 - Station A, FM 103,4 og Station København, FM 102,9, der er græsrodsmedier i København.

Det er ikke ved deadline lykkedes Mediawatch at få oplyst det økonomiske aspekt af projektet.

Projektet støttes af en bred kreds af prominente folk, som Morten Arnfred, Caroline Søeborg Ahlefeldt, Erik Aschengreen, Ida Auken og Bent Fabricius Bjerre.

SFs nyvalgte Ida Auken ser Den2radio som et forsøg på at fylde nogle af de huller ud, der er opstået, efter DR de seneste år har været under et pres. Det er sværere at få tid og mulighed til at lave dybdegående journalistik; ikke mindst fordi journalisterne også ofte skal udfylde teknikernes rolle, lyder hendes vurdering.

"Derudover har DR også et temmelig stort hul på kulturområdet, som jeg håber Den2radio kan være med til at fylde ud."

Hun mener ikke, at man prøver at underløbe DR, eller ser sig selv som de sure folk, der gik fra DR.

Medieforsker Per Jauert er på linje med Ida Auken, med forbehold for at Den2Radio endnu ikke har sendt et eneste program.

"Vurderet ud fra hjemmesidens oplysninger om formål, programprofil, og ikke mindst
støttekomiteens medlemmer, er det nærliggende at antage, at Den2Radio sigter mod at videreføre væsentlige dele af den DR P1-tradition, som er blevet reduceret markant gennem de seneste måneders besparelser og omlægninger på DR," siger Per Jauert.

Han tror, at initiativet kan få gennemslagskraft blandt en del af P1's kernelyttere, specielt hvis Den2Radio ikke alene sender sine programmer direkte eller i båndsløjfe, men også som
podcast - og hvis man aktivt inddrager støttekomiteens medlemmer i programmerne, også de yngre årgange.

"Lykkedes det, har man en god chance for at gøre de skeptikere til skamme, som kunne finde på at hævde, at Den2Radio blot er for de gamle, mavesure kulturkustoder og deres meningsfæller. Også fordi der står erfarne og dygtige radiohåndværkere bag initiativet, som er i stand til at producere god lyd."

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs