Financial Times: Online-tv truer brandet

Redaktøren af ft.com har en forsigtig tilgang til avisen online. Dens stærke brand må ikke udvandes.
Tine Brødegaard Hansen

Redaktøren af ft.com har en forsigtig tilgang til avisen online. Dens stærke brand må ikke udvandes.

"Vi ved at Financial Times er et stærkt brand, der er værdifuldt for os. På samme tid er online en ny slags journalistik, så det handler om at forene vores traditionelle værdier med de nye medier; blogging og sociale netværk", siger redaktøren James Montgomery til MediaWatch.

Også online skal Financial Times kerneværdier altså være krystalklare for brugeren, men hvad med annoncørerne, har de samme tiltro til brandet online?

"Ja, de er meget entusiastiske omkring det. Vores annonce revenue steg med 40 pct. sidste år. Vi holder øje med, at vi har de samme redaktionelle værdier både på print og online. Vi har lagt mange tanker og meget arbejde ind i det, for vi er klar over hvor meget vores brand betyder for vores læsere, såsom troværdighed, uafhængighed og interessante meninger og kommentarer. Det kan vi bringe på nye og bedre måder online.

Hvis man dækker en begivenhed med online video, som også tv-stationer dækker, er det så sværere at lave sin egen vinkel på det?

"I en verden hvor medier konvergerer, vil man komme til at dække nogle af de samme begivenheder som tv gør, men det betyder ikke at man gør det på samme måde. Financial Times har sine egne tilgange og det skal videoen formidle, så det ikke bare virker som en video der kunne være fra hvilket som helst medie. Derudover ser vi selvfølgelig efter egne historier og har 450 reportere verden over, så vi laver mange solohistorier, men nogle gange sker der jo noget alle medier må dække. I den forbindelse ved vi, hvordan vi skal gøre det på vores egen måde på print. Med onlinevideo skal vi stadig holde øje med hvad der unikt brander Financial Times."

Så onlinedelen af Financial Times skal ikke være en lettere tilgængelig udgave af avisen?

"Måske til en hvis grad, men folk har en forkert forståelse af avisen, den er både underholdende som oplysende. Vi skriver også om kunst, rejser og forbrug, det vil vi også gøre online, men vi vil ikke 'trashe' brandet ved at gøre noget online der ikke passer til avisen."

Har du det indtryk af, at I kommer i kontakt med nye typer af brugere online?

"Vi har mange flere brugere online end læsere, og kommer i kontakt med yngre grupper. En af vores udfordringer er, at vi printes globalt 23 steder verden over og distribueres til de fleste lande i verden, så logistisk er det enormt dyrt, online har jo fordelen af at man kan nå mennesker overalt og meget billigere."

Du har tidligere nævnt, at ft.coms brugere ikke er så tilbøjelige til at sende tips og onlinevidoe til jer, som for eksempel CNN og andre har fordel af, hvordan drager I så nytte af brugerinvolvering?

"Vores læsere og brugere er meget intelligente, nettets interaktivitet er et stort potentiale særligt for os, hvis vi kan drage nytte af vores læseres viden, for de er intelligente og vidende mennesker der ofte er eksperter inden for forskellige områder. Vi har succes med at de deltager i vores fora og kommentarer. I det hele taget er brugermaterialet interessant og af høj kvalitet, brugerne ved ofte mere end journalisterne om en konkret, så hvis de samarbejder og deler deres viden er det en kæmpe fordel for os."

Financial Times planlægger en stor relancering af deres site, der vil udvide videodelen og brugerinvolveringen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også