Meta opsiger dansk landechef i sparerunde

Koncernen, der ejer bl.a. Facebook og Instagram, planlægger i 2023 en fyringsrunde på niveau med sidste år, hvor i alt 11.000 ansatte blev afskediget.
Foto: Pr/facebook
Foto: Pr/facebook

Pia Tandrup, der siden 2019 har været dansk landechef for Meta, er blevet opsagt som led i en større sparerunde på tværs af mange afdelinger i techkoncernen. Det bekræfter Pia Tandrup over for mediet Markedsføring.

Hun afviser at oplyse, hvor mange andre Meta-medarbejdere, der er blevet opsagt i koncernens danske afdelinger, men siger til Markedsføring, at der er tale om ”markante strukturelle ændringer”.

”Strategien kom i februar, så på den måde er det ikke en overraskelse. Men vi har ikke vidst, præcis hvordan det ville blive ført ud i livet. Og jeg er personligt rigtigt ked af det og ærgerlig over det,” siger Pia Tandrup til Markedsføring.

Tidligere på foråret er det kommet frem i flere medier, at Meta planlægger nedskæringer på medarbejderfronten på niveau med i 2022, hvor 11.000 ansatte blev opsagt - svarende til 13 pct. af staben.

Meta er presset på brugersiden af nye platforme og økonomisk af en indtil videre fejlslagen satsning på det såkaldte metavers. Særligt videoplatformen Tiktok har de seneste år vundet indpas hos særligt unge brugere. 

I sit seneste kvartalsregnskab overgik techkoncernen imidlertid analytikeres forventninger til vækst i både omsætning og dagligt aktive brugere. Metas indtægter lød i årets første tre måneder på 28,65 mia. dollar, hvoraf langt størstedelen kommer fra annoncesalg.

MediaWatch arbejder på at få kommentarer til sparerunden fra Meta. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også