MediaWatch

Tiktok åbner for adgang til europæiske brugeres personlige data

Selskabet arbejder på at begrænse antallet af ansatte med adgang til de europæiske data lyder det fra Tiktoks head of privacy i Europa.

Tiktok er kinesisk-ejet af Bytedance. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

En opdatering i Tiktok-appen betyder, at kinesiske ansatte i selskabet nu officielt kan følge med i europæiske brugeres personlige data. Det skriver Politiken på baggrund af en meddelelse fra Tiktok.

”Opdateringen gælder kun for Europa og omfatter større åbenhed om, hvordan vi deler deres brugerdata uden for Europa, og hvordan vi indsamler brugernes lokationsdata,” skriver Elaine Fox, Head of Privacy i Tiktoks europæiske afdeling ifølge avisen.

Opdateringen skal ifølge Tiktok-chefen sikre brugerne en bedre oplevelse på appen, og hun oplyser, at selskabet arbejder på at begrænse antallet af ansatte, der har adgang til de europæiske data.

Tiktok, som er ejet af det kinesiske Bytedance, forsikrer i sin opdatering desuden om, at man ”ikke indsamler præcise lokationsdata fra europæiske brugere, hverken baseret på gps-teknologi eller på anden måde,” skriver Politiken.

De data, som Tiktok vil have adgang til, vil variere afhængig af brugernes indstillinger og selskabets fortolkninger af indstillingerne, men eksempelvis kan appen have adgang til brugernes fysiske bevægelser, deres søgehistorik og biometriske data som fingeraftryk og ansigt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs