Brügger er "bekymret" over Søren Pinds formandsskab for nyt udvalg

Chefredaktøren for Frihedsbrevet finder det urovækkende, at tidligere justitsminister Søren Pind skal stå i spidsen for nyt udvalg, der skal se nærmere på mediers ansvar.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Regeringen har som varslet nedsat et udvalg, der skal se nærmere på mediers ansvar med henblik på at komme med anbefalinger til en ny medieombudsmand. I spidsen for udvalget har S-regeringen udpeget den tidligere justitsminister Søren Pind, og det vækker bekymring hos chefredaktør for Frihedsbrevet, Mads Brügger, skriver Berlingske.

Søren Pind har gentagne gange kritiseret pressen og mediebranchen i Danmark. I januar skrev han bl.a. en kommentar i Berlingske, hvor han kritiserede medier og mediechefer for at finde det kontroversielt, at efterretningstjenester havde kontaktet flere dagblades chefredaktører og samtidig anklagede ”danske medier for at være undergravende for folkestyret og det almene vel”.

”Kan man have en formand for et udvalg, der skal kigge på nye retningslinjer for pressen, som har dette standpunkt? Alt i alt er det forstemmende og urovækkende, at det er sket,” siger Mads Brügger til Berlingske og tilføjer, at det sender nogle ”skupskøre signaler”, at den tidligere justitsminister er blevet formand.

Direktør for Danske Medier, Mads Brandstrup, udtrykte i sidste uge også et forbehold over for Søren Pinds formandspost for udvalget, der ellers består af medlemmer, der repræsenterer et bredt udsnit af mediebranchen - og også inkluderer Mads Brandstrup.

”Vi [må] gå ud fra, at Søren Pind lægger personlige dagsordener til side og går ind i dette vigtige arbejde med et oprigtigt ønske om at kunne samle de forskellige synspunkter i tillid til og med respekt for mediernes vigtige rolle i demokratiet,” lød det fra Mads Brandstrup fredag.

Det nye udvalg skal bl.a. afgive anbefalinger om rammerne for en ny medieombudsmand, nye retningslinjer for Pressenævnet og værktøjer til at stille bloggere og influencere til ansvar for indhold, de deler på sociale medier. De første anbefalinger skulle lande inden for halvandet år.

Danske Medier stiller krav til Søren Pind som formand for nyt udvalg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også