MediaWatch

Snap førte an i fald til teknologisektor

Snaps nedjustering af forventningerne til andet kvartal medførte hug til til teknologiaktierne. Snap lukkede selv med et fald på 43,1 pct.

Foto: Janus Engel

Der var tirsdag hug til teknologiaktierne, hvor især sociale medie-platforme stod for skud.

Onsdag morgen ser det lidt bedre ud for både tirsdagens hårdt ramte Nasdaq-indeks og de to andre store aktieindikatorer. Futures på de tre indeks indikerer stigninger på 0,3-0,7 pct. - størst i Nasdaq - når New York-handlen starter senere onsdag.

Tirsdagens dyk opstod i kølvandet af Snaps nedjustering mandag aften af forventningerne til andet kvartal, og det blev straffet tirsdag.

Det trak samtidigt øvrige teknologiaktier som Twitter, Facebook-ejeren Meta samt Google-ejeren Alphabet med ned, da Snaps administrerende direktør advarede om, at makrobetingelserne er forværret ”mere og hurtigere” end først antaget.

Det sendte det teknologitunge Nasdaq-indeks ned med 2,4 pct. Det brede S&P 500 lukkede med et fald på 0,8 pct., mens Dow Jones gik frem med 0,2 pct. Her var det især de defensive aktier, der trak op.

”I kølvandet af Snaps svage økonomiske forventninger tyder det på et markant fald i indtjeningen fra annoncer, som også mange af de andre store tech-giganter tjener godt på. Det giver en dårlig stemning hos investorerne, hvilket afspejler sig i markedet, på et tidspunkt hvor der ellers var mange, som håbede på, at aktiemarkederne havde nået bunden,” siger chefhandler hos AJ Bell Russ Mould til Reuters.

Snap lukkede med et fald på hele 43,1 pct.

Også branchefællerne Meta, Twitter og Alphabet dykker med henholdsvis 7,6 pct., 5,3 pct. og 5,1 pct.

Snap styrtdykker på børsen

Facebook-ejer på vej mod historisk kursdyk

Mere fra MediaWatch

DR og Roskilde Festival dropper tv-samarbejde

Danmarks Radio har droppet alle livekoncertoptagelser og tv-produktioner fra årets musikfestivaler heriblandt Roskilde Festival. Seertilslutningen står ikke mål med ressourceforbruget, lyder det. I stedet spreder DR sine medarbejdere over flere festivaler henover sommeren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs