MediaWatch

Robotprojekt på Altinget genererer 10.515 artikler om kommunalvalget

Altinget har udnyttet sin database over kandidater til kommunal- og regionsrådsvalget i november til et robotprojekt, der har genereret artikler om valgresultatet for samtlige kandidater.

Foto: Jens Dresling

Den automatiserede journalistik har gjort sit indtog på Altinget i forlængelse af kommunalvalget i november, skriver mediet.

Ved hjælp af robotteknologi har Altinget gjort 10.515 artikler tilgængelige om kandidaternes valgresultat, der er genereret automatisk ud fra data, der bl.a. beskriver antallet af personlige stemmer, og hvor i kommunen de blev givet.

"Det er mange tusinde artikler, som vi aldrig kunne have skrevet manuelt, men som vi takket være robotjournalistikken kan lægge frem," siger chefredaktør Jakob Nielsen om robotprojektet.

Robotten er udviklet i forlængelse af den søgbare database over kandidater, som Altinget har opbygget. Bag projektet står Altingets udviklingsafdeling i samarbejde med specialisten Niels-Erik Kaaber Rasmussen, skriver Altinget.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Grønne Aller-regnskaber, tilføjelse til Podimo-top og opgør med techkæmper er blandt strømmene, der formede ugens nyhedslandskab i Mediedanmark. Få et overblik med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs