IMS: Regulering af tech-kæmper kan ikke stå alene

Støtte til lokalt forankrede tech-initiativer og journalister, der skaber alternative løsninger til Googles og Facebooks infrastrukturer, bør være en del af løsningen for at dæmme op for de globale techplatformes pres på demokratiet, mener direktør for International Media Support.
Foto: Jeff Chiu/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Jeff Chiu/AP/Ritzau Scanpix

Det er ikke nok at sætte ind med regulering af tech-kæmper for at understøtte det demokrati, som Facebook og Googles infrastrukturer har sat under pres, skriver Jesper Højberg, direktør for International Media Support i et debatindlæg på Altinget.

Reguleringen bør gå hånd i hånd med støtte til lokale tech-initiativer og journalister, der udvikler medieløsninger, der understøtter demokratiet, skriver Jesper Højberg i forbindelse med konferencen Tech for Democracy, som Udenrigsministeriet er vært for.

"Med det danske Tech for Democracy-initiativ har vi en unik mulighed for at skifte samtalen, innovationen og ressourcerne væk fra et begrænset fokus på at fikse Facebook, fikse YouTube eller fikse TikTok. I stedet skal vi gå efter sammen at skabe, styrke og skalere lokalt forankrede løsninger, der er designet til at gavne offentlighedens interesse, demokrati og menneskerettigheder," skriver Jesper Højberg på Altinget.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også