MediaWatch

DK Hostmaster ændrer priser og registreringsperioder for danske domæner

Det bliver nu muligt at registrere .dk-domæner i dobbelt så lang tid som tidligere. Samtidig har priserne fået et hak opad

Foto: COLOUR BOX

DK Hostmaster, der adminstrerer de danske .dk-domæner, åbner nu op for, at man kan registrere sit domæne for ti år ad gangen mod tidligere kun fem år.

Samtidig trådte en varslet prisforhøjelse i kraft, da DK Hostmaster hævede prisen fra 50 til 60 kroner om året for et .dk-domæne. Der er ikke rabat, hvis man registrerer sit domæne i ti år.

Det er ikke ligefrem ofte, at DK Hostmaster ændrer i sine priser for de danske domæner. Sidste gang var i 2018, hvor prisen steg fra 45 til 50 kroner. Prisforhøjelsen til trods er .dk fortsat et af de billigste domæner at leje.

DK Hostmaster drives som non-profit-organisation og har eksisteret i sin nuværende form siden 1999, hvor foreningen DiFO (Dansk Internet Forum) blev stiftet og købte Hostmaster-funktionen, der dengang boede hos virksomheden DK-Net, der igen var ejet af det daværende TeleDanmark.

DK Hostmaster varslede prisforhøjelsen tilbage i februar, hvor direktør Jakob Bring Truelsen begrundede behovet for at sætte prisen op med øget sikkerhed og omkostninger.

"I rigtig mange år har vi undgået prisstigninger, men med generelt stigende omkostninger og et behov for et højere investeringsniveau, bl.a. på sikkerhedsområdet, er det nødvendigt at hæve prisen," sagde Jakob Bring Truelsen, adm. direktør i DK Hostmaster dengang i en meddelelse.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs