MediaWatch

Mediers hjemmesider over hele verden er nede - også tv2.dk oplever nedbrud

Adskillige globale mediers hjemmesider er nede. Også tv2.dk er nede. Det skyldes driftproblemer hos underleverandøren Fastly, bekræfter tv-stationen over for MediaWatch.

Tv2.dk er blandt de mediesider, der er ramt af nedbrud. | Foto: Jens Dresling

Det kan være svært at finde et stort internationalt medie, hvor det er muligt at læse deres nyheder på nuværende tidspunkt.

Bl.a. er The Guardian, Financial Times og CNN nede og viser blot en fejlmelding, når man forsøger at klikke sig ind på deres hjemmesider.

Også TV 2's hjemmeside er blnadt de ramte medier. TV 2 bekræfter over for MediaWatch, at stationen oplever, hjemmesiden svigter.

"Den korte melding er, at tv2.dk er nede på grund af driftsproblemer hos en underleverandør, der også giver problemer for en række medier og websites i andre lande," oplyser TV 2 i en mail til MediaWatch.

Nedbruddet omfatter også The New York Times, Bloomberg News og den britiske regerings hjemmeside, skriver det franske nyhedsagentur AFP.

De udenlandske mediers nedbrud udløst af, at selskabet Fastly, der leverer it-infrastruktur, er nede. TV 2 bekræfter, at det er samme underleverandør, der har udløst problemerne hos det danske medie.

Fastly har i en udtalelse meddelt, at cloud-leverandøren er ved at udbedre fejlen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs