MediaWatch

Google nærmer sig forlig i fransk konkurrencesag

Tech-selskabet beskyldes for at have misbrugt sin position inden for online markedsføring. Nu nærmer parterne i Frankrig sig et forlig.

Foto: CLAY MCLACHLAN/REUTERS/Ritzau Scanpix

Google, der er ejet af det børsnoterede selskab Alphabet, er tæt på at nå til enighed med de franske myndigheder om et forlig i en sag, hvor selskabet beskyldes for at have misbrugt sin position inden for online markedsføring.

Det skriver Wall Street Journal.

Sagens omdrejningspunkt er Googles reklameauktionshus, AdX, som selskabet via sine egne søgemaskinealgoritmer har givet uretmæssige fordele i forhold til konkurrenter, vurderer de franske konkurrencemyndigheder.

Som en del af forliget har Google derfor også ifølge Wall Street Journal lovet at fjerne nogle af de udfordringer, som konkurrenterne møder i forhold til AdX.

Forliget skal dog fortsat godkendes af ledelsen hos konkurrencemyndighederne, før det kan blive til virkelighed, skriver avisen.

Konkurrencesagen i Frankrig udspringer af klager fra News Corp, Le Figaro og det belgiske medieselskab Groupe Rossel fra 2019.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs