MediaWatch

Professor: Techgiganter er kolossal trussel mod demokratiet

Sociale medier og techkoncerners algoritmer er mere magtfulde end nogen tidligere medier, mener den amerikanske professor og forfatter Francis Fukuyama.

Foto: Taro Nishijima/AP/Ritzau Scanpix

Med techkoncernernes fremmarch har internettets påvirkning af menneskeheden taget en bekymrende drejning, hvor selskaber som Google og Facebook har magten over den politiske kommunikation. Det siger den amerikanske forsker og politolog Francis Fukuyama til Jyllands-Posten forud for en konference på Aarhus Universitet torsdag.

"De store tech-giganter som Facebook, Twitter og Google er i dag en kolossal trussel mod demokratiet, som vi kender det. De algoritmer, der afgør, hvad vi ser og læser, er uigennemsigtige, men de er til gengæld magtfulde på en måde som ingen tidligere medier," siger Fukuyama til Jyllands-Posten.

Francis Fukuyama er forsker ved Johns Hopkins University og forfatter til bl.a. "Historiens afslutning og det sidste menneske" fra 1993 om den fri markedsøkonomi.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs