MediaWatch

Justitsminister vil have gjort op med hadske ytringer på nettet

Det er en udfordring for ytringsfriheden, at personer afstår fra at deltage i en debat på digitale platforme, fordi de frygter hadefulde ytringer, konstaterer ny undersøgelse. Justitsminister Nick Hækkerup anerkender problemet og henviser til kommende udspil fra regeringen om regulering af indhold på sociale medier.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) vil have gjort op med den hårde tone på sociale medier, fordi den viser sig at være en udfordring for ytringsfriheden. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Alle har et ansvar for at sige fra over for en negativ og hadsk debattone på sociale medier, lyder det fra justitsminister Nick Hækkerup (S), efter en undersøgelse blandt jurdiske fagfolk har fastslået, at den hårde tone har udviklet sig til en udfordring for ytringsfriheden, fordi folk afholder sig fra at deltage i debatten. Det skriver Berlingske.

Kommentaren fra justitsministeren falder, fordi 85 pct. af Djøfs særlige jurapanel har erklæret sig "helt" eller "overvejende" enig i, at tonen i debatten på sociale medier er et reelt problem for den demokratiske samtale. Ud over at politiindsatsen på digitale platforme bliver styrket med en ny flerårsaftale for politiet, er regeringen på trapperne med et udspil til en strammet regulering af indhold på sociale medier, som skal falde inden sommerferien, fortæller han til Berlingske.

"Det er nogle meget principielle ting, der er på spil i forhold til reguleringen af de sociale medier, for vi skal samtidig også passe på ytringsfriheden, og derfor tror jeg, at samtalen om, hvordan vi taler med hinanden på de sociale medier, vil blive endnu vigtigere de kommende år," siger Nick Hækkerup til avisen.

Storbritannien vil lovgive mod hadske indlæg på sociale medier 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs