MediaWatch

Altinget søsætter nyt medie om politik og idræt

Et nyt nichemedie med fokus på dansk idrætspolitik og beslutningsprocessen bag ser dagens lys i maj. Redaktør er hentet internt på Altinget.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/PR/Altinget

Rettet kl. 15.31. Altinget Idæt er kun det 26. nichemedie under Altinget-paraplyen og ikke det 27., som det tidligere fremgik af artiklen.

Viften af nichemedier under Altinget-paraplyen bliver endnu bredere, når mediehuset 5. maj lancerer en nyhedsportal om sports- og idrætspolitik i Danmark. Det oplyser Altinget til MediaWatch.

Den nye portal får navnet Altinget Idræt og vil have fokus på de politiske processer knyttet til idrætsområdet. Kongstanken er at gøre mediet til et "forum, hvor sportens organisationer og klubber kan føre den politiske debat om dansk idræt, både på amatør- og professionelt niveau", lyder det.

"Der er mange stærke medier, som dygtigt dækker sporten. Men der er ikke andre med et benhårdt fokus på idrætspolitikken. Vores rolle bliver ikke at dække kampen på banen. Vi dækker kampen mellem beslutningstagerne," udtaler Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, i en meddelelse og uddyber:

"Der er masser af politik i sport. Fra beslutningen om at bygge nye fodboldbaner i en kommune til kampen mod doping, matchfixing og hasardspil. Der er politik i, om danske OL-deltagere skal foran i vaccinekøen. Og på den helt store klinge: de store sportsbegivenheder som Tour de France og EM i fodbold, der udfordrer infrastrukturen og lægger beslag på mange offentlige midler."

Redaktør for Altinget Idræt bliver Rasmus Løppenthin, der kommer fra egne rækker. Tidligere har han været redaktør for Altinget Udvikling samt journalist på Altinget Civilsamfund.

Altinget Idræt bliver det 26. nichemedie under Altinget-paraplyen. Senest blev Altinget Erhverv sat i søen i januar på dansk grund, mens den svenske udgave af Altinget lancerede Altinget Omsorg i sidste måned.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs