Konkurrencestyrelsen: Google og Facebook sidder tungt på dansk onlinereklame

Både Googles og Facebooks rolle i forhold til danske onlinereklamer kan skabe udfordringer for konkurrencen på et område, som er i kraftig vækst. Det er konklusionen på en ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Google har en unik position i hele forsyningskæden til onlinereklame, lyder det fra Konkurrencestyrelsen. | Foto: Thomas Peter/Reuters/Ritzau Scanpix
Google har en unik position i hele forsyningskæden til onlinereklame, lyder det fra Konkurrencestyrelsen. | Foto: Thomas Peter/Reuters/Ritzau Scanpix

Konkurrencen om onlinereklamer i Danmark er påvirket af techgiganterne Google og Facebook. Det fremgår af analysen ”Online reklame i Danmark”, som konsulenthuset KPMG har udarbejdet for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Som konkurrencemyndighed vil vi derfor fastholde vores fokus på området. God adgang til annoncering har stor betydning for de danske virksomheder, der sælger via nettet, og for forbrugerne, hvis data ofte bruges kommercielt til for eksempel at målrette reklamer," siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, ifølge en pressemeddelelse om analysen.

Brancheorganisationerne Danske Medier og Kreativitet & Kommunikation har bidraget til KPMG’s analyse med blandt andet markedsdata. 

"Google har opnået en unik position i hele forsyningskæden til online reklame. Google har verdens mest anvendte søgemaskine og er også førende på infrastrukturen til online reklamer. Desuden er Googles adgang til brugernes data med til at øge værdien af Googles egne platforme og den tilhørende annonceplads. Udfordringen for konkurrencen er blandt andet, at behovet for adgang til de mange data kan gøre det svært for nye aktører at komme ind," siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, ifølge pressemeddelelsen.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også