MediaWatch

Rusland truer med at blokere for Twitter

Twitter står bag ulovlige opfordringer til at deltage i protester mod regering, siger de russiske myndigheder.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Rusland sænker hastigheden på Twitter. Det sker, fordi det sociale medie ikke har fjernet forbudt indhold.

Det oplyser myndighederne. Hvis selskabet bag Twitter ikke retter ind, så venter en total blokering, hedder det.

Det skærper en konflikt, der i forvejen er mellem Rusland og amerikanske techselskaber.

Ifølge Rusland står Twitter og andre sociale medier bag ulovlige opfordringer til børn om at tage del i protester vendt mod regeringen i Moskva.

Twitter har ikke reageret på det russiske skridt.

Rusland har hidtil været mere tilbageholdende end Kina med at kontrollere og blande sig i, hvad der lægges på de sociale medier.

Men fronterne er i år blevet trukket skarpere op i Rusland. Blandt andet med fængslingen af den mest kendte oppositionspolitiker, Aleksej Navalnyj.

Han blev sidste år forgiftet i Sibirien. Det skete med nervegiften novitjok. Et angreb, som en hemmelig russisk tjeneste anklages for at stå bag.

Roskomnadzor er det russiske agentur for kommunikation. Det skriver, at der indtil onsdag er blevet fundet over 3000 indlæg på Twitter med ulovligt indhold. Og at det i flere år har bedt om at få indhold fjernet uden held.

"Forsinkelsen (på Twitter, red.) vil omfatte mobiltelefoner 100 procent og 50 procent for ikkemobile apparater," siger agenturet.

"Hvis Twitter bliver ved med at ignorere lovens krav, så vil vi fortsætte med at håndhæve det, lige indtil Twitter bliver blokeret," lyder det videre.

Nogle aktivister, der har deltaget i protesterne, siger de føler sig sikre på, hvorfor det sker nu.

"Selvfølgelig er det vigtigste motiv de øgede protesthandlinger," siger Sarkis Darbonjan fra gruppen Roskosvoboda, der arbejder for et frit internet.

En talsmand for Roskomnadzor siger til nyhedsbureauet Interfax, at den sænkede hastighed på nettet også kan ramme andre sociale medier. Hvis de ikke holder sig til loven.

/ritzau/Reuters

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs