MediaWatch

Dansker lancerer socialt medie i protest mod Facebook

Folk skal have mulighed for at ytre sig frit uden at blive modereret, mener stifter af nyt dansk socialt medie, der heller ikke har planer om at faktatjekke opslag på platformen.

Foto: CHRIS DELMAS/AFP/Ritzau Scanpix

Et nyt socialt medie er sat i søen med navnet Fazeday som en dansk pendant til amerikanske Parler, hvor brugere frit kan ytre sig uden at blive modereret. Det skriver Politiken, der har talt med stifteren Danny Grønbech.

"Der er så mange eksempler på folk, der bliver udelukket fra sociale medier for at sige, hvad de mener, selv om det ikke bryder lovens regler. Facebook er blevet meget politisk biased," fortæller han Politiken som forklaring på, hvorfor han har set behov for at føje et ekstra socialt medie til udbuddet.

Fazeday har ifølge stifterens oplysninger omkring 16.500 brugere, men ambitionen er, at platformen skal vokse "gevaldigt" de næste år bl.a. med hjælp fra bidrag fra 30-40 investorer.

Mere fra MediaWatch

Storaktionær retter kritik mod Gyldendal

Under forlagshusets generalforsamling tirsdag brugte Akademikerpension lejligheden til at kritisere Gyldendal for manglende transparens omkring forretningsstrategien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs