MediaWatch

Krab-Johansen: Ny copyright-lov bør tilgodese medierne

Det er centralt for medierne, at stregerne bliver slået rigtigt fra politisk hold, når EU's copyright-direktiv skal implementeres, siger Berlingske Medias topchef. Direktivet åbner bl.a. for, at medierne kan få en rettighedsbetaling, når små tekstuddrag gengives i f.eks. søgeresultater.

Foto: Berlingske Media

Når regeringen i foråret skal implementere EU’s copyright direktiv, er de samtidig med til at sætte fremtidens rammer og regler for samspillet mellem medier og techplatforme. Derfor er der meget på spil, mener Berlingske Medias topchef, Anders Krab-Johansen, der sammen med fem andre mediechefer for nylig skrev en kronik, der kaldte på regulering af techgiganterne.

”I den nye model skal vi have lavet et system, så hver gang der bliver produceret noget originalt indhold, som andre også får glæde af, så skal vi have nogle kroner for det. Det er det, EU siger nu, og det er det, regeringen kommer til at sige. Det store spørgsmål er, hvordan det kommer til at ske. Hvordan får vi pengene ud i den rigtige form og på den rigtige måde,” sagde Anders Krab-Johansen i MediaWatch’ podcast Indslag, da han diskuterede de aktuelle brudflader mellem medier og techgiganterne med Googles politiske chef i Norden, Christine Sørensen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs