MediaWatch

Medier opfordrer politikere til at se på regler for udlevering af råbånd

DR, TV 2 og Danske Medier advarer nu i et fælles brev sendt til Folketingets Retsudvalg om, at eventuelle krav om at skulle udlevere råbånd kan udfordre pressefriheden.

Foto: Katrine Marie Kragh/Ritzau Scanpix

Landets medier opfordrer politikerne til at overveje reglerne for, hvordan medier kan præsentere sin sag for en domstol, i situationer hvor der er nedlagt forbud mod eksempelvis at bruge tv-optagelser. Det fremgår af et brev sendt i fællesskab af Danske Medier, TV 2 og DR til Folketingets Retsudvalg, skriver Journalisten.

Medierne er hejser et rødt flag i forhold til, at det kan udfordre pressefriheden, hvis de kan pålægges at skulle udlevere råbånd som i sagen med TV 2's dokumentar "Plejehjemmene bag facaden", som blev forsøgt stoppet, hvis de skal føre bevis for, at det er relevante optagelser at bringe.

"Direkte formuleret er det mediernes opfattelse, at der er risiko for, at de nuværende regler giver nogle processuelle fordele for den person, virksomhed, organisation eller myndighed, der ønsker, at domstolene griber ind i pressefriheden," lyder det bl.a. i brevet til politikerne.

Brevet er skrevet, efter sagen om TV 2-dokumentarens råbånd er taget til Højesteret, fordi Procesbevillingsnævnet har givet tilladelse til, at Højesteret skal se på spørgsmålet om, hvorvidt politiet i sin efterforskning kan få indsigt i TV 2's råbånd.

Sag om råbånd til TV 2-dokumentar tages til Højesteret 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs