MediaWatch

TV 2 vil tage krav om udlevering af råbånd til Højesteret

Vestre Landsret har i en kendelse fra oktober givet politiet medhold i et krav om, at TV 2 skal udlevere råbåndene fra dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden". TV 2 vil nu søge om at få spørgsmålet prøvet ved Højesteret.

Foto: Screeshot/TV2

TV 2 vil have Højesteret til at vurdere en sag om udlevering af råbånd fra dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden", skriver fagbladet Journalisten.

Det sker, efter Vestre Landsret i oktober afgjorde, at TV 2 skulle udlevere råbåndene, der er optaget med skjult kamera på to plejehjem, til politiet.

"Det vil være meget problematisk, hvis myndigheder frem over kan forlange råbånd udleveret, for så kommer medierne til at fremstå som myndighedernes forlængede arm," siger Troels Jørgensen, redaktionschef på TV 2 Dokumentar til Journalisten.

Poltiet ønsker råbåndene udleveret som led i en efterforskning af, som der er sket overtrædelser i forbindelse med brugen af skjult kamera, men også om der er sket pligtforsømmelser blandt de ansatte på plejehjemmene.

"Plejehjemmene bag facaden" vandt i sidste uge hovedprisen Graverprisen, da Foreningen for Undersøgende Journalistik (FUJ) uddelte årets priser. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs