MediaWatch

USA opfordrer Australien til at genoverveje lov om techgiganters betaling for nyheder

Det er urimeligt, at Australien vil tvinge Facebook og Google til at betale for mediers indhold på platformene, mener USA, som har bedt australierne om at droppe lovgivning.

Foto: Matt Rourke/AP/Ritzau Scanpix

Et lovforslag, som tvinger de amerikanske techkoncerner Facebook og Google for at betale australske mediehuse for nyheder, er i øjeblikket under behandling i det australske parlament. Men nu forsøger USA at stille sig i vejen, skriver The Guardian.

Den amerikanske stat mener således, at lovforslaget er "urimeligt, upraktisk, grundlæggende ubalanceret og kan stride mod frihandelsaftalen mellem USA og Australien", skriver The Guardian.

"Vi anmoder i al respekt Australien om at genoverveje, hvorvidt lovgivning er nødvendig," skriver det amerikanske handelsministerium i sit indspark til den igangværende behandling i det australske parlament.

Lovforslaget så dagens lys i løbet af foråret sidste år, og det fik både Google og Facebook til at true Australien på hver sin måde. Det fik Australien til at gå med til en kompromis, inden lovforslaget blev præsenteret for parlamentet i december. Det forventes, som sagen står nu, at lovforslaget stemmes igennem i februar.

Australien nærmer sig lovgivning der tvinger Facebook og Google til at betale for nyheder

Google advarer australske myndigheder mod at tvinge selskabet til at betale for nyheder

Mere fra MediaWatch

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs