MediaWatch

Parler sagsøger Amazon efter nedlukning

Parler mener ikke, at Amazon har ret til at sende det sociale medie offline. Derfor har Parler nu sagsøgt techkoncernen.

Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Det sociale medie Parler har sagsøgt Amazon. Det sker, efter at Amazon mandag besluttede at lukke for Parlers tilgang til de servere, der holdt tjenesten online, hvilket betød, at Parler blev tvunget offline. Det skriver AFP.

Parler mener, at Amazons beslutning om at udelukke Parler er politisk motiveret, at det truer med at ødelægge Parlers forretning, og at Amazon har gjort det for at favorisere konkurrenten Twitter.

Amazon havde advaret Parler, fordi det sociale medie ifølge Amazon ikke har formået at fjerne indhold, der opildner til vold. Der blev ikke ageret på advarslen, og tidligt mandag blev forbindelsen lukket.

Amazon anerkender, at Parler selv bestemmer, hvilket indhold der er på tjenesten.

"Men det står klart, at der er betydeligt indhold på Parler, der tilskynder til og opmuntrer til vold mod andre, og at Parler ikke er i stand til straks at identificere og fjerne dette indhold, hvilket er en krænkelse af vores servicevilkår."

Parler er kommet i søgelyset, efter demonstranter stormede Kongressen i USA i sidste uge. Støtteerklæringer til angrebet har floreret på det sociale medie, og tjenesten har vært platform for planlægning af nye voldelige demonstrationer i forbindelse med indsættelsen af den kommende præsident Joe Biden.

Appen blev den mest downloadede i Apples App Store, efter Twitter besluttede at udelukke præsident Donald Trump. Både Google og Apple har siden fjernet Parler fra deres app-butikker.

Trump-venligt socialt netværk er tvunget offline

Trump-venligt socialt netværk er tvunget offline

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere