MediaWatch

Jobindex opjusterer økonomiske forventninger efter travl december

December har været indbringende, og der bliver derfor lagt 10 mio. kr. oveni forventningerne til både omsætning og overskud i 2020-regnskabet hos Jobindex.

Foto: Casper Holmenlund Christensen/Ritzau Scanpix

December blev den næststørste måned for Jobindex nogensinde, hvad angår antallet af jobannoncer. Efter forårets nedlukning og opbremsning i jobmarkedet, har der været så meget fut i forretningen, at selskabet opjusterer forventningerne til regnskabsåret 2020, lyder det i en pressemeddelelse.

Helt konkret forventer man, at både omsætning og overskud lander 10 mio. kr. over det først antagede, så omsætningen vil ramme 280 mio. kr., og overskud før renter og skat forventes at snige sig op på 70 mio. kr.

"Jobannoncetallene fra Dansk Jobindex viser, at antallet af jobannoncer indenfor detailhandel, hotel og restauration er ret hårdt ramt af restriktionerne. Men det bliver mere end opvejet af fremgang indenfor mange andre brancher, bl.a. sundhedssektoren, undervisning, it-stillinger og ingeniørstillinger," skriver Jobindex.

Jobindex har været hårdt ramt af coronakrisen i andet kvartal, hvor jobsitet afskedigede 23 ansatte. Siden har jobmarkedet rettet sig op, og antallet af betalte jobannoncer på Jobindex lå i december over det niveau, der var, før coronapandemien ramte landet, og selvom der er indført skærpede restriktioner i januar, så er tallene fortsat høje, lyder det.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs