MediaWatch

Nyhedschef hos Børsen bliver politisk redaktør for Zetland

Zetland udvider staben og har hyret politisk redaktør, der kommer fra Børsen. Ny vært for daglig podcast og udvikler af morgenoverblik er også ansat.

Foto: Screenshot

Peter Trads, der i dag har titel af nyhedschef hos Børsen, skifter job og bliver 1. februar politisk redaktør hos Zetland. Det oplyser hans kommende arbejdsgiver.

"Vi har en klar vision for vores journalistik: At skære gennem nyhedsstøjen og formidle sammenhænge. Samtidig står medlemmerne i centrum for alt, hvad vi laver. Det vil også gælde den politiske journalistik, som vi nu skal gentænke med Peter Trads i spidsen. Vi vil fokusere de historier, der virkelig ændrer samfundet, og vi vil prioritere tæt kontakt med medlemmerne før, under og efter udarbejdelsen af historierne," udtaler Ida Ebbensgaard, redaktionschef hos Zetland, om ansættelsen.

Zetland har derudover ansat to personer mere. Det drejer sig om Merian Garde Gräs, der bliver vært på mediets daglig nyhedspodcast "Helikopter", og Thomas Aagaard, der skal udvikle et dagligt morgenoverblik for Zetland.

Merian Garde Gräs kommer fra et job som journalistisk lektor på Syddansk Universitet og har tidligere arbejdet for DR, hvor hun har været med til at lave bl.a. "Langt fra Borgen" og "Detektor". Thomas Aagaard skifter til Zetland fra Berlingske, hvor han er udlandsjournalist.

Den nuværende vært på "Helikopter" hedder Jakob Skaaning, og han bliver hos Zetland og får titel af Europakorrespondent.

Zetland meddelte tidligere på måneden, at mediet har nået 20.000 betalende medlemmer. Ambitionen er at fordoble antallet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs