MediaWatch

Google og Facebook i samarbejde mod potentielle monopol-anklager

De to techselskaber har lovet hinanden samarbejde og assistance, hvis der rejses monopolanklager, skriver Wall Street Journal.

Foto: Denis Charlet/AFP/Ritzau Scanpix

Giganterne Google og Facebook har indgået en aftale om at "samarbejde og assistere hinanden", hvis de en dag skulle blive udsat for monopolanklager, ifølge et udkast til en retssag.

Det skriver Wall Street Journal.

Et uredigeret udkast viser dokumentation for, at Google og Facebook vil sammensværge sig mod potentielle anklager i tilfælde af, at selskabernes aftale angående internetreklame bliver udsat for kritik.

Ti republikanske rigsadvokater har rejst tiltale mod de to selskaber, som efter sigende har indgået en samarbejdsaftale tilbage i 2018, hvor Facebook har indvilliget i ikke at konkurrere med Googles annonceværktøj mod særbehandling.

Aftalen kan ifølge avisen risikere at bryde med den amerikanske lovgivning, der vedrører regulering af virksomheders adfærd og organisering - også kaldet monopolloven.

Ifølge udkastet var selskaberne bevidste om, at samarbejdsaftalen kunne udløse monopolundersøgelser og drøftede derfor, hvordan potentielle sager skulle håndteres.

"Det her er en kæmpe strategisk aftale," skriver Facebooks driftsdirektør, Sheryl Sandberg, efter sigende i en mail til Facebooks adm. direktør, Mark Zuckerberg, ifølge Wall Street Journal.

Det er ikke første gang, at Google bliver anklaget for at være i tæt strid med monopolloven, men selskabet har gentagne gange afvist samtlige anklager, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs