MediaWatch

Nu begynder Helle Thornings arbejde med at vurdere indhold på Facebook

Facebooks tilsynsråd, som Helle Thorning Schmidt er medformand af, står over for sine første konkrete opgaver, hvor indhold udgivet på det sociale medie skal vurderes.

Foto: Ruben Sprich/Reuters/Ritzau Scanpix

Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning Schmidt, der i maj tog plads i Facebooks nye tilsynsråd, står over for de første konkrete sager, hvor hun sammen med resten af rådet skal vurdere indhold udgivet på det sociale medie. Det skriver Finans med reference til BBC.

Tilsynsrådet har navnet "Oversight board" og har til opgave at kontrollere og vurdere, hvorvidt indhold, der bliver delt på Facebook og Instagram, er acceptabelt.

"Facebook skal følge vores beslutning. Det betyder, at hvis de har fjernet noget indhold, skal de putte det tilbage. De skal også bruge det som en retningslinje for andre lignende sager," siger Helle Thorning Schmidt til BBC.

Ifølge BBC er der modtaget over 20.000 anmeldelser af indhold siden oktober, hvoraf seks er blevet valgt til at skulle vurderes af tilsynsrådet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs