MediaWatch

Nyhedsbureau er ramt af hackerangreb

Hackere har angrebet nyhedsbureauet Ritzau, der har lukket alle systemer og tjenester ned.

Foto: Mathias Christensen/Politiken

Nyhedsbureauet Ritzaus Bureau er tirsdag morgen blev ramt af et hackerangreb, der har lukket alle bureauets systemer og tjenester ned. Det skriver Jyllands-Posten.

Ritzau leverer bl.a. nyheder til flere danske medier, men angrebet betyder, at Ritzau ikke kan sende nyheder ud som normalt, ligesom bureauets mailservere også er omfattet af angrebet.

Det er endnu uvist, hvem der står bag angrebet, og hvornår systemerne forventes oppe at køre igen.

"Vi arbejder på højtryk for at få dem op igen," skriver Ritzau i en mail til alle bureauets kunder.

Ritzaus Bureau er ejet af en vifte af mediehuse med JP/Politikens Hus og DR som de største aktionærer. Derudover tæller ejerkredsen Jysk Fynske Medier, Nordjyske Medier, Sjællandske Medier, Information, Kristeligt Dagblad, Børsen, Skive Folkeblad, Herning Folkeblad, Helsingør Dagblad og Lolland Falsters Folketidende.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs