MediaWatch

Unge bruger Instagram til at få nyheder

Selvom Facebook er den største nyhedskilde blandt unge, bruger mere end hver anden også Instagram for at få nyheder, viser en undersøgelse om unges brug af influencere og sociale medier.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Et voksende antal unge bruger i højere grad sociale medier som Facebook og Instagram som deres primære nyhedskilder. Hvor 66 pct. får nyheder gennem tv'et, bruger 75 pct. af de unge Facebook som nyhedskilde. Det skriver Berlingske på baggrund af en undersøgelse om, hvordan influencere påvirker unge.

Men det er ikke kun på Facebook, hvor unge får deres nyheder. Også den sociale platform Instagram er i høj grad brugt af de unge. Her svarer hver anden, konkret 57 pct., at de bruger Instagram som kilde til nyheder.

"Instagram er heller ikke kun et glittet magasinliv – det er også en decideret kilde til nyheder for unge. Personlige profiler fylder mere og mere i medielandskabet. Der er nogle med over 100.000 følgere, nogle med endnu flere, og der er også nogle, der er så store, at de begynder at blive egne medier," siger Camilla Mehlsen, cand. Mag og lektor ved Center for Journalistik på SDU, der står bag undersøgelsen, til Berlingske.

Ifølge undersøgelsen er det kun 1 pct. af de adspurgte unge, der ikke er på sociale medier.

Mere fra MediaWatch

TV 2-ansatte bruger efteruddannelsesdage på kulturforbedring

TV 2 Nyhedernes ansatte bliver trukket to uddannelsesdage på kurser, der skal forbedre arbejdsmiljøet efter sidste års fokus på kulturproblemer og en hård tone i afdelingen. Det sker efter aftale med tillidsfolk og er en fælles investering i arbejdet, siger hovedtillidsrepræsentant.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs