MediaWatch

Disney+ har succes – men underskud slår skår i glæden

Disney kommer ud af sit seneste kvartal med stort underskud. Til gengæld oplever Disney+ succes.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Underholdningsgiganten Disney kan præsentere et stort underskud i selskabets seneste kvartal på 710 millioner dollar - knap 4,5 milliarder danske kroner. Kvartalet sluttede 3. oktober.

Det fremgår af Disneys seneste regnskabsopgørelse. Disney har et såkaldt skævt regnskabsår, som ikke følger kalenderåret.

Det var dog forventet, at kvartalet ville byde på underskud på grund af coronakrisen.

Krisen har ramt Disneys forlystelsesparker og filmforretning hårdt. Disney er blandt andet ejer af rettighederne til den nyeste Marvel-franchise, der har måttet udskyde film og serier på grund af pandemien.

I slutningen af januar begyndte coronaudbruddet at kunne mærkes.

Shanghai Disney Resort og Hongkong Disneyland blev lukket, og i midten af marts var samtlige temaparker lukket ned. Det samme var biografer, og Disney satte sin tv- og filmproduktion på pause.

Det betyder blandt andet, at den imødesete film "Black Widow", som skulle have været udgivet i 2020, er udskudt til 2021.

Disneys sportskanal ESPN blev også påvirket, da al sport blev suspenderet.

Disney oplevede i sit fjerde kvartal et fald i omsætningen på 23 procent til 14,71 milliarder dollar - cirka 92,8 milliarder kroner.

Disney+, der har taget kampen op på et stadig mere konkurrencepræget streaming-marked, har til gengæld oplevet kraftig vækst.

Den blev lanceret i november sidste år og kan i det netop afsluttede kvartal notere en fremgang på 28 procent i forhold til kvartalet før. Den har nu på globalt plan 73 millioner abonnenter.

Streaming-platformen kom til Danmark i december.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs