MediaWatch

Socialt medie lukker sladderkanaler efter kritik

Jodel har fået kritik, fordi anonyme brugere har spredt rygter om offentlige personer, men det forsøger det sociale medie nu at stoppe.

Det er slut med sladder på Jodel | Foto: Randall Benton/AP/Ritzau Scanpix

Det sociale medie Jodel, som giver brugere mulighed for at ytre sig og diskutere anonymt, har i den seneste måneds tid været i søgelyset, fordi der på tjenesten har floreret sladder og rygter om offentlige personer, men nu bliver der gjort noget ved problemet. Det skriver Ekstra Bladet.

Jodel har således sendt en besked ud til sine brugere.

"Vi har besluttet at lukke alle kanaler, der bliver betegnet som sladder efter lange konsultationer med brugere og bruger, influencere, reserachere og journalister," skriver Jodel ifølge Ekstra Bladet i sin besked.

Man kan stadig debattere offentlige personer, men det må ikke få karakter af ødelæggende sladder, oplyser Jodel til Ekstra Bladet.

Kritikken af Jodel boblede op i løbet af oktober. Dansk Folkeparti ville have det sociale medie lukket og tog sagen op i retsudvalget, hvor der var flertal for en regulering af Jodel.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs