MediaWatch

Politisk flertal vil stramme retningslinjer for socialt medie

En række retsordfører ser udfordringer ved det sociale medie Jodel, hvor brugere anonymt bl.a. kan skrive rygter om navngivne personer. Lovgivingningen er ikke fulgt med sociale mediers udvikling, lyder det.

Foto: Randall Benton/AP/Ritzau Scanpix

Det sociale medie Jodel har skabt forargelse blandt en række folketingsmedlemmer, der vil skærpe reglerne og ansvaret hos platformen. Sagen er rejst til justitsministeriet af retsordfører Peter Skaarup (DF), der får opbakning fra flere i Folketingets retsudvalg, der tilsammen udgør et flertal. Det skriver Jyllands-Posten.

Kritikken kommer, fordi sladder og #metoo-rygter om navngivne personer i stigende grad finder vej på den sociale platform og app Jodel, hvor brugerne er anonyme.

"Vi står med en forældet lovgivning, der halter efter den teknologiske udvikling. Sociale medier udgør en stadigt større magtfaktor, og nu er det tid til, at lovgivningen skal opdateres," siger Peter Skaarup.

Gustave Sauveroche, head of community hos Jodel, siger til avisen, at opslag med navne på politikere, der anklages for forskellige former for krænkelser, overskrider retningslinjerne, og at man med politiets hjælp via ip-adresser kan finde frem til brugere, der overtræder loven.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs