MediaWatch

Twitter vil ikke tillade præsidentkandidater at pippe om sejr

I stedet vil Twitter vente på meldinger fra officielle valgembedsmænd eller fra mindst to af de større uafhængige medier, før en vinder kan erklæres via mediet.

Foto: THOMAS WHITE/REUTERS/Ritzau Scanpix

Denne uge er særdeles begivenhedsrig i USA, hvor tirsdagens præsidentvalg er det største højdepunkt i kalenderen.

Og forberedelserne er alle steder i fuld gang - også hos det sociale medie Twitter, som i forbindelse med valget har opdateret sine retningslinjer.

Det betyder, at de to præsidentkandidater, Demokraternes Joe Biden, og den nuværende præsident, Republikanernes Donald Trump, ikke får lov til selv at erklære en eventuel sejr ved valget via Twitter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs