MediaWatch

Twitter skudt ned efter kvartalstal - brugertallet stagnerede

Twitter omsætning og resultat overraskede positivt i tredje kvartal, men væksten i antallet af brugere skuffede.

Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Aktien i det sociale medie Twitter dykkede 17,5 pct. i torsdagens eftermarked, da koncernens regnskab for tredje kvartal skuffede med færre nye brugere end ventet.

Så hjalp det ikke, at koncernens toplinje og indtjening faktisk overraskede ganske positivt.

Twitter havde i tredje kvartal 187 mio. daglige aktive brugere, og det var en vækst på 42 mio. brugere svarende til 29 pct. på årsbasis, men mindre end de ventede 195 mio. daglige aktive brugere, og altså mindre end den ventede vækst på næsten 34 pct.

Set i forhold til andet kvartal var fremgangen på 1 mio., mens antallet af brugere i netop andet kvartal var vokset med 20 mio. i forhold til første.

Twitter oplevede i sit tredje kvartal en stigning i omsætningen på 7 pct. til 936 mio. dollar mod ventede 781 mio. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 19 cent, sammenlignet med 20 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 5 cent, ifølge Bloomberg News.

Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 294 mio. dollar. Her var ventet 163 mio. dollar. For et år siden var overskuddet her på 303 mio. dollar.

Twitter var allerede steget med 8,0 pct. i ordinær handel, da investorerne havde satset på et positivt regnskab, efter Pinterest, som steg 26,9 pct. torsdag, havde overrumplet markedet med et bedre end ventet salg og resultat i tredje kvartal.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs