MediaWatch

Nyt EU-udvalg skal bekæmpe udenlandsk påvirkning af valg

Europa-Parlamentet har nedsat et udvalg, der skal se på bl.a. sociale mediers evne til at bekæmpe fake news i bestræbelserne på at forhindre påvirkning af demokratiske valg. Dansk parlamentsmedlem er næstformand for udvalget.

Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre, er næstformand i et nyt udvalg nedsat af parlamentet. Udvalget skal arbejde med at forhindre udenlandske kræfters forsøg på at påvirke demokratiske valg. I et debatindlæg i Berlingske sætter han ord på udvalgets arbejde.

"Vi kommer i udvalget til at se nærmere på, hvordan man for eksempel kan øge gennemsigtigheden med udenlandsk finansiering af valgkampagner, identificere svagheder hos sociale medier i deres kamp mod fake news og undersøge EU's afhængighed af udenlandsk teknologi," skriver Morten Løkkegaard i indlægget i Berlingske, hvor han også pointerer, at den frie og åbne debat på sociale medier skal sikres.

Det var bl.a. ved folkeafstemningen i Storbritannien om fortsat medlemskab af EU og det amerikanske præsidentvalg i 2016, at udenlandsk indblanding i demokratiske valg kom under lup.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs