MediaWatch

Pakistan: Facebook skal forbyde islamofobisk indhold

Facebook har tænkt sig at stoppe falsk og fordrejet indhold, og nu vil Pakistans premierminister havde det sociale medie til at forbyde hadefuldt indhold om islam.

"Jeg vil bede jer om at forbyde islamofobi og hadefuld tale mod islam på Facebook, ligesom det, der er indført for Holocaust," skriver Pakistans premierminister på Twitter. | Foto: Lim Huey Teng/Reuters/Ritzau Scanpix

Pakistans premierminister, Imran Khan, vil have Facebook til at forbyde islamofobisk indhold på Facebooks sociale medier.

Det skriver premierministeren i et åbent brev, som han mandag har delt på Twitter.

Her advarer han mod en "stigende islamofobi", der fører til ekstremisme og vold verden over, og som især kommer til udtryk på sociale medier.

"Jeg vil bede jer om at forbyde islamofobi og hadefuld tale mod islam på Facebook, ligesom det, der er indført for Holocaust," skriver Khan på Twitter.

Tidligere denne måned har Facebook sagt, at virksomheden vil opdatere sin politik for hadefulde beskeder, så indhold, der benægter eller betvivler Holocaust, bliver forbudt.

Hvis ikke også islamofobisk indhold forbydes, mener Khan, at der vil ske "yderligere radikalisering".

En talskvinde for Facebook siger til Reuters, at Facebook er imod alle former for hadefuld tale. Derfor er angreb baseret på race, etnicitet, nationalitet og religion ikke tilladt.

Meldingen fra den pakistanske premierminister kommer, dagen efter at han har anklaget Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, for at "angribe islam".

Det skyldtes, at Macron har kritiseret islamister og forsvaret offentliggørelsen af satiretegninger af profeten Muhammed. Det skaber splittelse, mener Khan.

Mandag har Pakistan desuden indkaldt den franske ambassadør til samtale.

Flere arabiske lande raser over Frankrigs reaktion på et voldsomt drab af en lærer i Paris, der havde brugt tegninger af Muhammed i undervisningen.

Også Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, er kommet med verbale angreb mod Macron.

Lørdag sagde Erdogan, at "Macron bør mentalundersøges". Det fik Frankrig til at hjemkalde sin ambassadør i Tyrkiet.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs