MediaWatch

Chefredaktør for Pio tilbød freelancer at skrive uaflønnede anmeldelser

Det har ført til kritik på Twitter, at chefredaktør for Netavisen Pio, der bygger på et socialistisk idegrundlag og har tråde til Socialdemokratiet, henvendte sig til freelancer med tilbud om skrive kulturanmeldelser uaflønnet. Ifølge chefredaktør er vilkårene for freelancere dårlige på mediet.

Foto: Screenshot Netavisen Pio

En henvendelse fra Netavisen Pios chefredaktør til en bekendt skribent med tilbuddet om at skrive kulturanmeldelser uaflønnet har ført til debat på Twitter, skriver Berlingske. Netavisen Pio er stiftet af socialdemokratiske kræfter og tager redaktionelt afsæt i et demokratisk socialistisk idégrundlag, men mediet har ikke et freelancebudget til aflønning af freelance anmeldelser p.t., siger chefredaktør Niels Jespersen.

"Jamen, jeg har en virkelighed, jeg skal agere inden for. Den er desværre sådan, at jeg ikke har råd til at aflønne den her form for tekster, også selv om jeg gerne vil," siger han til Berlingske og lægger ikke skjul på, at det er dårlige vilkår for freelancere.

Netavisen Pio er opkaldt efter en af arbejderbevægelsens fædre Louis Pio og stiftet af daværende socialdemokratisk folketingsmedlem Henrik Sass Larsen og tidligere chefredaktør og kommunikationschef i 3F Palle Smed. Mediet har siden 2017 modtaget redaktionel produktionsstøtte, som i år beløber sig til 423.000 kr.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs