MediaWatch

SF vil have svar på regeringens planer for at håndtere Amazon

Bl.a. løn- og arbejdsvilkår vil regeringens støtteparti SF have en grad af klarhed over, når og hvis Amazon etablerer sig i Danmark.

Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

SF vil have svar på, hvordan regeringen vil forholde sig til Amazon, hvis selskabet går i land i Danmark, skriver Information. Det gælder bl.a. sikring af ordentlige løn- og arbejdsvilkår – et område, som regeringen har i tankerne.

"Hvis den (Amazon. red.) tiltænker at etablere sig i Danmark med en forretningsmodel, hvor den behandler sine ansatte på den måde, som vi har læst historier om fra varelagre i Storbritannien – hvor man nægter tissepauser og trykker lønningerne ned – så kommer regeringen til at stå skulder ved skulder med begge sider af arbejdsmarkedets parter for at arbejde for, at også Amazon følger de standarder, vi har for et ordentligt arbejdsmarked i Danmark," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Information.

Amazon varslede i august officielt, at selskabet er på vej mod en lancering i Sverige. Gyldendal, som er Danmarks største forlag, fortalte i samme måned, at forlaget er blevet kontaktet af Amazon forud for den skandinaviske lancering.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere