MediaWatch

Trump afviser at udskyde tidsfrist for amerikansk frasalg af Tiktok

USA's præsident meddelte torsdag aften, at der ikke vil blive tale om en udskydelse af deadline, der er sat for kravet om, at Bytedance, der står bag Tiktok, skal frasælge sine amerikanske aktiviteter.

Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS /Ritzau Scanpix

Den 15. september. Det er deadline, og den ligger fast, for, at det kinesiske sociale medie Tiktok skal have indgået en aftale om et frasalg af sine aktiviteter i USA. Ellers kommer der et forbud. Det skriver skriver Bloomberg News.

"Der vil ikke blive nogen udsættelse af Tiktoks deadline," sagde præsident Donald Trump til journalister torsdag aften.

Det var ellers tidligere på torsdagen fremme, at Donald Trumps administration overvejede at udskyde tidsfristen for, hvornår de amerikanske aktiviteter i Tiktok skal være solgt fra, da deadline hastigt nærmer sig, og da et muligt frasalg er blevet gjort yderligere kompliceret af nye kinesiske regler.

Donald Trump har i august underskrevet en præsidentiel ordre, som kræver, at en salgsaftale er indgået senest den 15. september, og hvis ikke vil det kinesiske sociale medie blive forbudt i USA.

De amerikanske myndigheders største bekymring i forhold til Tiktok er, at dataene fra de 165 mio. amerikanske brugere ikke falder i hænderne på den kinesiske regering, mens Donald Trump også har peget på, at Tiktok kunne blive brugt til at påvirke amerikanerne fra det kinesiske kommunistpartis side.

Fristen flugter med den tidsplan, som Microsoft lagde frem, da koncernen oplyste, at den forhandler om et opkøb, og siden har Walmart sluttet sig til Windowskoncernens konsortium, mens Oracle også har vist sin interesse for at købe aktiviteterne.

Så der er altså købere. Udfordringen er dog, at Kina i mellemtiden har svaret igen på udsigten til et tvangssalg af et kinesisk teknologiselskab ved at forbyde frasalg af visse typer af teknologier. Ejeren af Tiktok, ligeledes kinesiske Bytedance, har også fået at vide, at et frasalg skal godkendes af de kinesiske myndigheder, og den proces kan tage en rum tid, skriver Bloomberg News.

Og derfor ser det ikke ud til, at en handel kan nå at falde på plads inden fristen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere