MediaWatch

Tiktok kan blive et svært mål for amerikanske myndigheder

USAs bestræbelser på at modvirke en potentiel sikkerhedstrussel fra videodelings-appen Tiktok står overfor flere udfordringer end normalt, når de gransker andre kinesiskejede virksomheder.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Den populære kinesiske videoapp Tiktok skaber udfordringer for Trump administrationen, der er i færd med at undersøge et muligt forbud af appen samt kortlægning af mulige risici forbundet med deling af videoer gennem appen. Ifølge Wall Street Journal er der flere forhindringer forbundet med at modvirke en potentiel sikkerhedsstrussel fra Tiktok, da USA aldrig har forbudt en populær og udbredt app før.

En af udfordringerne er bl.a. de allerede millioner af amerikanere, der er strømmet til Tiktok under coronanedlukningen. Det tvinger USA til at træde med varsomme skridt, da man er bekymret for, at et muligt indgreb kan give tilbageslag ved, at appen vil videregive indsamlet data fra amerikanere, der deler videoer gennem appen, til Kinas regering, skriver Wall Street Journal.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs