MediaWatch

Danmark går sammen med andre EU-lande om brug af kunstig intelligens

En række EU-lande har underskrevet en erklæring omkring brugen af kunstig intelligens. Det skal blandt andet føre til en ansvarlig brug af teknologien, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup.

Foto: Arkivfoto: Andreas Beck/Erhvervsministeriet

Med erhvervsminister Simon Kollerup (S) som vært er en sammenslutning af EU-lande i dag nået til enighed om at underskrive en erklæring om brugen af kunstig intelligens.

Erklæringen skal udbrede en ansvarlig brug af teknologien, lyder det i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

"Corona-krisen har for alvor sat en tyk streg under det enorme potentiale, der er ved at bruge kunstig intelligens. Det giver os mulighed for at gøre mange ting på en klogere og mere effektiv måde f.eks. forskning i behandlinger af covid-19 og på længere sigt, når virksomhederne skal omstille sig efter krisetider," siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

"Men det er vigtigt, at det gøres på en ansvarlig måde, så vi som forbrugere kan stole på, at deres data ikke bliver misbrugt. Derfor er jeg glad for, at vi i dag har underskrevet en erklæring om, og at vi fremover kommer til at samarbejde om at fremme netop det."

Sammenslutningen, der består af EU’s mest digitale lande, går under navnet D9 og afholder sit næste møde i Finland til efteråret.

Denne artikel er leveret af MediaWatchs søstermedie ITWatch.

Dansk startup vil have bid af det digitale mediemarked

Vestager vil tæmme den kunstige intelligens 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs