MediaWatch

Twitter sletter pro-Kina-profiler i massevis

23.750 profiler er blevet suspenderet af Twitter, fordi de ifølge selskabet har været involveret i manipulation og misinformation.

Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Twitter suspenderer flere tusinde profiler, som mistænkes for at være falske Twitter-profiler skabt af den kinesiske regering. Selskabet vurderer, at profilerne har fungeret som en manipulerende misinformationskampagne, som har haft til formål at sprede pro-Beijng-opslag, skriver Financial Times.

Kinas anvendelse af propaganda er ikke ny, men ifølge Financial Times er denne nye skjulte operation, der indeholder falske profiler, et skift over til en strategi, som ellers ofte er associeret med Rusland og Iran.

Twitter har udtalt, at profilerne blev slettet på baggrund af, at selskabet havde registreret et helt netværk, som var involveret i en række manipulerende og koordinerede aktiviteter.

De mistænkte profiler delte opslag, som gennemgående favoriserede det kommunistiske parti i Kina og skabte vildledende fortællinger om den politiske situation i Hongkong, skriver avisen.

Der blev i alt suspenderet 23.750 profiler, hvilket skal ses i lyset af, at amerikanske og europæiske regeringer har anklaget Kina offentligt for at sprede forkert information om coronavirusset for at udnytte den sundhedsmæssige nødsituation til sine egne strategiske formål.

Det Australske Strategiske Politikinstitut, ASPI, som har analyseret de suspenderede profiler, er enig i, at mistanken er gyldig.

"Niveauet af koordinering og systematikken i opslagsmønstrene antyder, at der er tale om en statsaktør," siger Jacob Wallis, som er chefanalytiker i ASPI, til Financial Times.

Sidste år fjernede både Twitter, Facebook og Google flere profiler af samme karakter, som spredte misinformation vedrørende protestanter af prodemokrati i Hongkong, skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs