MediaWatch

Twitter trodser Trump i eskalation af disput om faktatjek

Twitter opruster på faktatjek på platformen, skriver The New York Times. Det sker samtidig med, at Twitters faktatjek er kommet i unåde hos USA's præsident, Donald Trump.

USA's præsident har netop underskrevet et dekret, der ses som et anslag mod bl.a. Twitter, der har sat sprøgsmålstegn ved fakta i to Tweets fra Donald Trump i ugens løb Foto: Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Det amerikanske sociale medie Twitter har i sin strid med USA's præsident, Donald Trump, over faktatjek af præsidentens tweets valgt at fordoble antallet af faktatjek på sin platform.

Det skriver The New York Times.

Twitters trods kommer, samtidig med at Donald Trump har udskrevet et dekret, der sigter mod at ændre, hvordan sociale medier kan holdes ansvarlige for indholdet på deres platforme.

Det er en eskalering af stridighederne mellem præsidenten og Twitter, der har fundet sted i løbet af ugen, efter at det sociale medie tirsdag føjede faktatjek til to af Donald Trumps tweets, og dermed betvivlede nøjagtigheden af præsidentens udtalelser om sikkerheden ved brevstemmer.

Twitter har midlertidig ikke ladet sig kue, og har i stedet ifølge avisen blandt andet tilføjet faktatjek til tweets fra Zhao Lijian, der er talsmand for det kinesiske udenrigsministerium, som i tweets har hævdet, at coronavirusset kan have amerikansk ophav og være spredt til Kina gennem USA's militær.

Dertil er der kommet faktatjek på tweets med billeder af en mand, der fejlagtigt hævdes at være af politibetjenten Derek Chauvin, som er indblandet i sagen om George Floyd, der døde i forbindelse med en anholdelse.

Onsdag skrev Twitters topchef, Jack Dorsey, i en række tweets, at platformen ikke vil stoppe med at faktatjekke indhold, men fortsat "påpege ukorrekt eller omstridt information."

Juraeksperter sår tvivl om Trumps dekret mod sociale medier

Trump vil gribe ind mod sociale medier efter Twitter-strid

Trump skyder igen på Twitter - aktien falder

Twitter markerer for første gang Trump-opslag som vildledende

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere