MediaWatch

Trump skyder igen på Twitter - aktien falder

Twitters berigtigelse af flere af Donald Trumps tweets og den efterfølgende kritik fra præsidenten har fået aktien til at falde.

Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

Otte dage med kursplusser er onsdag afløst af fald til det sociale medie Twitter, der er kommet i en såkaldt shitstorm på sit eget medie.

Det skyldes, at Twitter tirsdag for første gang valgte med link - til en artikel med titlen "Hvad du har brug for at vide" - at berigtige to tweet fra USA's præsident Donald Trump omkring brevafstemning i USA.

Det har efterfølgende fået præsidenten til at true med at regulere de sociale medier.

"Twitter kvæler fuldstændig ytringsfriheden, og jeg, som præsident, vil ikke lade det ske," tweetede Donald Trump til sine 80 mio. følgere på platformen.

I andre pip på Twitter fremhævede Donald Trump også, at Republikanerne oplever, at sociale medieplatforme undertrykker konservative udtalelser.

"Vi vil regulere kraftigt, lukke ned, før vi kan tillade at dette sker."

I samme tweet henviser Donald Trump til valget i 2016, hvor han mener, de sociale medier valgte at vise konservative ytringer i mindre omfang end de politiske modstanderes.

"Vi kan ikke lade en mere sofistikeret version af det ske igen. Ligesom vi ikke kan lade brevafstemning i stor skala få rod i vort land. Det ville være fri adgang til at snyde, bedrage og stjæle stemmerne. Den, som snyder mest, vil vinde. Det samme gælder sociale medier."

Washington Post har gennem Trumps præsidentperiode optalt i tusindvis af usandheder fra præsidenten, mere end 18.000 i april, også på Twitter, men det er først nu, at det sociale medie vælger at redigere i tweets fra Donald Trump.

Indtil nu har det sociale medie også valgt at lade andre nylige tweets, hvor præsident Trump beskylder Joe Scarborough, tv-vært på MSNBC, for drab på en tidligere ansat. Det til trods for, at Joe Scarborough ikke var tilstede, da den ansatte for omkring 20 år siden døde af et hjerteanfald, og selv om den afdøde medarbejders enkemand har opfordret Twitter til at fjerne de "smertefulde" tweets fra Donald Trump.

Twitters aktie falder 3,2 pct. onsdag, men er stadig knap 3 pct. i plus for 2020.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere