MediaWatch

Karen Bro stopper på internationalt kvindemedie

Uenighed om den redaktionelle retning har fået tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Karen Bro til at forlade posten som chefredaktør for 5 Media efter få måneder.

Foto: PR/Ekstra Bladet

Tre måneder efter det internationale medie 5 Media gik i luften, forlader chefredaktør Karen Bro projektet. Det skriver hun på Lindkedin og Facebook.

Bruddet skyldes, at der ikke længere var fælles fodslag om den redaktionelle strategi, forklarer hun til MediaWatch.

"Jeg stopper nu, fordi vi desværre ikke var enige om den redaktionelle linje og strategi. Vi startede ud et sted, hvor der var en vinkel, der var til at få øje på, og nu er den måske ikke så klar mere. Og jeg er skruet sådan sammen, at jeg helst skal have en klar vinkel, så det er det," siger Karen Bro til MediaWatch.

Havde ikke hjertet med længere

Karen Bro stoppede i august sidste år som chefredaktør på Ekstra Bladet efter otte år for at kaste sig ud i at starte 5 Media op. Mediet har fokus på kvindelige værdier og kræfter i et globalt perspektiv.

5 Media gik i luften i december og er et fondsbaseret non-profit medie, finansieret af en anonym kvindelig investor, der nu har ønsket en anden retning på mediet, forklarer Karen Bro.

"Det er hendes mission, jeg var sat til udføre. Det er klart, det kræver, at vi begge er enige om den, og hun har ønsket en redaktionel strategi, der var anderledes," siger Karen Bro, der ikke ønsker at uddybe, hvilken retning ejeren ser for sig, men understreger, at hun ikke fortryder at have været med til at sparke projektet i gang.

"Jeg ville ikke have været det foruden, og jeg har haft nogle virkelig gode oplevelser og arbejdet sammen med et fantastisk team, men jeg skal have hjertet med hele vejen, og det synes jeg ikke, jeg havde mere."

5 Media har base i Kødbyen i København og er bl.a. udkommet med en podcast, et magasin og et nyhedsbrev på engelsk. Mediet har haft fire ansatte på kontoret i København, men det er kun Karen Bro, der stopper, oplyser hun. Hvad der skal ske for hende selv nu, står åbent.

"Jeg har lovet mig selv, at jeg skal være åben og tage mig tid til at tænke mig om i forhold til, hvor jeg lander, så det er jeg," siger Karen Bro.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen har manipuleret med coronastøttemidler og blev politianmeldt, både Nent og Discovery gav store interviews og så viste en aktindsigt, at Google faktisk har forsøgt at få møde i kalenderen med Danske Medier om betalingsaftale. Alt det og meget mere får du her i ugens overflyvning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs