MediaWatch

Kinesiske Baidu melder om faldende omsætning

Kinas største søgemaskine forventer fald i omsætningen i årets første kvartal. Coronavirus og øget konkurrence rammer selskabet.

Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix

Udbruddet af coronavirus er sammen med øget konkurrence en giftig cocktail for den kinesiske søgemaskine Baidu, der melder om faldende omsætning i første kvartal, skriver Financial Times.

Selskabet, der står bag den dominerende søgemaskine i Kina, forventer, at omsætningen falder med 5-13 pct. i årets første tre måneder sammenlignet med samme periode sidste år.

Det er især indtægter fra online reklamer, som er faldet som følge af coronavirussen. Mange små og mellemstore kinesiske virksomheder har holdt igen med deres investeringer i markedsføring på grund af udbruddet i Kina.

"De fleste butikker, restauranter og indkøbscentre overalt i Kina blev lukket ned, og mange forbliver lukket, mens vi taler, og som en konsekvens har udviklingen for online markedsføring efter det kinesiske nytår været langsom i år," siger Baidus finansdirektør Herman Yu til Financial Times.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere