MediaWatch

Deadline blev udskudt i sidste øjeblik i international strid om tech-skat

Frankrig og USA har aftalt at flytte bagkanten for, hvornår parterne skal have fundet en løsning på deres konflikt om Frankrigs nye tech-skat på 3 pct. Det betyder også, at landet udskyder, hvornår tech-skatten begynder at blive opkrævet.

Foto: FABRICE COFFRINI/AFP/Ritzau Scanpix

Et eventuelt opgør mellem USA og Frankrig, som sidste år vedtog en særlig tech-skat på 3 pct. af indtægterne fra multinationale selskaber som Google og Facebook, er nu skubbet til 2021, efter parterne har valgt at udskyde deadline, der oprindeligt var sat til denne uge. Det skriver Børsen.

Det sker, efter de franske og amerikanske finansministre mødtes under det økonomiske topmøde i Davos onsdag for at undgå en eskalering af konflikten, hvor USA vil indføre straftold på franske varer som modsvar til Frankrigs tech-skat. USA mener, det vil stille amerikanske selskaber ringere i den internationale konkurrence. Ifølge Børsen er parterne blevet enige om at arbejde på en løsning i OECD-regi frem til nytår, hvor 134 lande gennem længere tid har arbejdet på et sæt fælles regler på området.

Så selvom Frankrig i juli sidste år gik enegang i EU og vedtog den særskilte tech-skat, er skatten altså endnu ikke blevet effektueret - og nu ser det ud til, at vi som minimum skal ind i 2021, før det kommer på tale.

Strid om tech-skat i Frankrig får tidsfrist på to uger 

Facebook advarer mod landes enegang i skattespørgsmål 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs