MediaWatch

Facebook advarer mod landes enegang i skattespørgsmål

Facebook støtter "fuldt ud" indsatsen i OECD-regi med at finde fælles fodslag i spørgsmål om beskatning af blandt andet tech-selskaber.

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Der skal være ens regler, når det gælder beskatning af selskaber, der arbejder på tværs af landegrænser – herunder techselskaber. Sådan lyder ønsket fra Nick Clegg, vice president for global affairs og kommunikation, i et debatindlæg i Politiken.

Skattedebatten har verseret gennem længere tid, og i efteråret fremlagde OECD et forslag til fælles skatteregler på området. Andre lander herunder Frankrig er gået enegang og har indført nationale regler. Det sidste advarer Nick Clegg imod i sit debatindlæg.

"Mens OECD søger global konsensus om nye internationale skatteregler, er der alligevel lande, der ensidigt indfører nye skatter, angiveligt for at adressere de samme bekymringer som OECD. Imidlertid kan disse ensidige skatteregler skabe stor usikkerhed og føre til nye handelshindringer, nedbringe grænseoverskridende investering og hæmme den økonomiske vækst," skriver Nick Clegg i Politiken og fortsætter:

"I Facebook mener vi derfor, at det vil være meget bedre, hvis landene kan samarbejde om at finde en koordineret og bæredygtig langsigtet løsning, der anvendes på tværs af alle større skatteregioner. Når globale virksomheder i alle sektorer bliver stadig mere digitale, er spørgsmålet om, hvordan de skal beskattes, og hvordan denne skat fordeles mellem landene, et spørgsmål, som verdens regeringer skal svare på sammen. Det er præcis, hvad OECD prøver at opnå, og vi støtter denne indsats fuldt ud."

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere