MediaWatch

Radio4-chef forlader ny bestyrelsespost hvis der opstår interessekonflikt

Anne-Marie Dohm, chefredaktør på Radio4, er udpeget som ny formand for Moesgaard Museum. Hun anerkender, der kan være en interessekonflikt i at varetage begge hverv, men afviser, det skulle påvirke hendes arbejde som chef for et publicistisk medie.

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Radio4's chefredaktør Anne-Marie Dohm ser ikke nogen interessekonflikt i forbindelse med at være udpeget som ny bestyrelsesformand for den selvsegende institution Moesgaard Museum samtidig med, at hun skal varetage rollen som chef for den publicistiske radiostation - men hun erklærer sig klar til at stoppe bestyrelsesarbejdet, hvis det skulle opstå en konflikt. Det skriver Berlingske.

"Det er fuldstændig afgørende, at man sikrer sig nogle vilkår, som gør, at man kan gå, hvis der kommer en interessekonflikt, og det kan man gøre på forskellig vis. Jeg har valgt at sige, at jeg er ulønnet. Jeg gør det gratis, og jeg gør det i min fritid. Det betyder jo, at jeg ikke er økonomisk afhængig af det på nogen måde, og jeg har ikke nogen bindinger, der gør, at jeg skal blive og varetage det. Jeg har samtidig altid haft det sådan, at når man er publicist, så blander man ikke tingene sammen," siger Anne-Marie Dohm til Berlingske.

Hun understreger samtidig, at hun derfor heller ikke blander sig i Radio4's dækning af Moesgaard.

Den nye formand har været medlem af museets bestyrelse det seneste år. Hun afløser forhenværende amtsborgmester Johannes Flensted Jensen (S) på formandsposten.

Før direktørjobbet hos Radio4, der overtog FM4-sendetilladelsen fra Radio24syv i slutningen af 2019, har Anne-Marie Dohm blandt andet været direktør for DR Danmark, chefredaktør hos Nordjyske Medier og rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Radio4-direktør bliver bestyrelsesformand for museum

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere